A legtöbb világbajnoki mérkőzés játékosként és a legtöbb csereként
2022. november 15. írta: sportvilaghu

A legtöbb világbajnoki mérkőzés játékosként és a legtöbb csereként

Vasárnap este elrajtol az idei Fifa Világbajnokság így a tegnapi érdekességek után következzen két rekord. A játékosok következnek a mérkőzések számát tekintve. Ki játszotta a legtöbb találkozót illetve ki lépett pályára legötbbször csereként?!

A legtöbb világbajnoki mérkőzés Lothar Matthäus nevéhez fűződik. A németek világbajnok középpályása/védője 1982 és 1998 között összesen 25 mérkőzésen lépett pályára. Az első világbajnokságán rögtön ezüstérmes lett majd 4 évvel később megismétlődött a döntőbeli részvétel de ismét vereség lett a vége. Harmadik nekifutásra, 1990-ban eljött Matthäus világbajnoksága, csapatkapitányként Rómában Ő emelhette magasba a trófeát.

A legtöbbet csereként a brazil Denílson lépett pályára. A többre hivatott középpályás két világbajnokságon lépett pályára, 1998-ban és 2002-ben. A Real Betis egykoron a világ ledrágább igazolásává tette de sem klub, sem válogatott szinten nem alkotott maradandót. Összesen 12 mérkőzésen lépett pályára a VB-ken és ebből 11 alkalommal csereként küldték pályára. Csereként sem váltotta meg a világot, egyetlen gólt sem szerzett.

Fotó: khelnow.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sportvilaghu.blog.hu/api/trackback/id/tr4617979580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása