Érdekességek a vasárnap kezdődő világbajnokságról
2022. november 14. írta: sportvilaghu

Érdekességek a vasárnap kezdődő világbajnokságról

Vasárnap este kezdődik a Katari rendezésű 2022-es FIFA Világbajnokság. A rendező országról 2010 december 2.-án döntöttek és igen nagy botrányt keltett a döntés. Még dokumetumfilm is készült a visszaélésekről. A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott és több FIFA vezetőt is letartóztattak.

A botrány már előre beárnyékolta az eseményt és több, a világbajnokság szponzorának számító cég jelezte, hogy üzleti presztízsveszteségtől tart ha továbbra is támogatja az eseményt. A rendezők persze egy pillanatig sem aggódtak miután kínai cégek sorba álltak, hogy a kiszálló cégek helyébe lépjenek.

Korábban napi témát okozott a stadiont építő munkások magas halálozási száma. Mindmáig vitát képez, hogy mennyi munkás halt meg, egy becslés heti 10 áldozatot említ. Az angol Guardian újság 8.000 fölé teszi a halálos áldozatok számát de hozzáteszi, hogy a valós szám ennél is magasabb lehet.

Nyolc stadionban rendezik meg az idei világbajnokságot és az utazás nem okozhat problémát mert a két legtávolabbi stadion is csak 75 km távolságra van. A rendező előre jelezte, hogy a világbajnokság után nem lesz szükségük ennyi, ilyen sok fő befogadására alkalmas stadionra így olyan stadionokat terveztek amely lelátóit a rendezmény után el tudják szállítani máshova.

Problémát fog okozni a magas hőhérséklet különbség. A stadionban legfeljebb 22 fok lehet. A külső hőmérséklet azonban még télen is jóval magasabb Katarban. A tesztnézők már panaszkodtak, hogy az intenzíven befújt hideg miatt dideregtek a nézők.

És akkor emellé párosul még a kevés szálláshely, az alkoholfogyasztás és egy problémák.

Fotó: fifa.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sportvilaghu.blog.hu/api/trackback/id/tr1617978676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása