A Barcelona megmutatta, hogy kell elherdálni 128,5 millió eurót egy játékossal
2022. május 13. írta: sportvilaghu

A Barcelona megmutatta, hogy kell elherdálni 128,5 millió eurót egy játékossal

A napokban egyezségre jutott a Barcelona az Aston Villa csapatával és az angolok véglegesen megvásárolják Philippe Coutinho játékjogát. A birmingham alakulat 20 millió euró ellenében szerzi meg a brazil támadót így a Barcelona hatalmas veszteséget könyvelhet el a játékossal.

Neymar távozása után sürgősen szükségek volt valakire akivel pótolni tudták volna a brazil klasszist és Ousmane Dembélé után Coutinho-t is hatalmas pénzért szerződtették. Egészen pontosan 148,5 millió eurót fizettek ki Coutinho korábbi klubjának a Liverpoolnak 2018 elején.

A játékos azonban igen visszafogottan teljesített Barcelonában így másfél évvel később, 2019 nyarán kölcsön adták a Bayern Münchennek és az egymás elleni Bajnokok ligája negyeddöntőben két gólt lőtt a csapatának. Az egyéves kölcsön letelte után a bajorok nem tartottak igény a további szolgálataira.

Idén januárban az Aston Villának adták kölcsön ahol jól is játszott a támadó. Így a birminghamiek meg is akarták szerezni de nem tudták kifizetni a szerződésében szereplő 40 millió eurós kivásárlási árat. A Barcelonának azonban sietnie kellett ugyanis Coutinho tekintélyes fizetéssel rendelkezik.

Végső megoldásként 20 millió dollárra csökkentették a játékos árát. Azonban megtartották maguknak, hogy tovább értékesítés esetén a profit 50%-a Őket illeti. Így 4 év alatt sikerült 128,5 millió dollárt veszteniük egy játékoson ami persze több mert még a fizetését is utalniuk kellett.

Fotó: football-espana.net

A bejegyzés trackback címe:

https://sportvilaghu.blog.hu/api/trackback/id/tr7117830691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása