A Dortmund 320 millió dollárt keresett 5 játékosa eladásával
2022. május 22. írta: sportvilaghu

A Dortmund 320 millió dollárt keresett 5 játékosa eladásával

dortmund.jpg

A héten kiderült, hogy a Borussia Dortmund fiatal csatársztárja Erling Haaland a Manchester City csapatánál folytatja a pályafutását. A vételára pedig nem is volt olyan magas a mostani elszállt játékosárakhoz képest. 60 millió euróért vált csapatot a norvég csatár de a Dortmund így is szépen keresett a játékossal.

Haaland 20 millió euróellenében érkezett a RB Salzburg csapatától így ha csak a vételi és az eladási árakat tesszük egy más mellé akkor 40 millió eurós profitot könyvelhettek el. Dortmundban ez ráadásul megszokott, a múltban nem egy játékos távozott hatalmas profittal.

Aubameyang vétel €13M --> Arsenal eladás €63M

Haaland vétel €20M --> Man City eladás €60M

Pulisic vétel €250 ezer --> Chelsea eladás €64M

Dembele vétel €15M --> Barcelona eladás €105M

Sancho vétel €8M --> Man Utd eladás €85M

A listában szereplő 5 játékosért 377 millió eurót kapott a Dortmund és 56,25 millió eurót fizettek ki értük amikor a csapathoz kerültek. Így 320,75 millió euró profittal zártak.

Fotó: facebook.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sportvilaghu.blog.hu/api/trackback/id/tr4017837465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása