A védekező törököket felőrölte az olasz válogatott
2021. június 11. írta: sportvilaghu

A védekező törököket felőrölte az olasz válogatott

Este a Stadio Olimpico-ban megrendezésre került az Európa bajnokság nyitó mérkőzése. Az egyik rendező ország válogatottja hazai pályán fogadta az ellenfelét és nem is okozott nagy meglepetést ugyanis nagyon határozott játékot mutatva 3-0-ra legyőzte az ellenfelét.

Az első félidőben viszonylag lassan indultak be a csapatok és főleg a védekezésre beálló törökök miatt némileg unalmas nyitó félidőt láthattunk. A félidő legizgalmasabb kérdését a szünet előtti videózás jelentette de végül nem kapott büntetőt a hazai csapat.

Nagyon érdekes szituáció volt és a kommentátorok, szakértők, elemzők, internet népe inkább a büntető felé hajlott azonban a VAR-ozás után sem ítéltek 11-est. A második félidőben viszont az olaszok visszakapták a meg nem adott 11-est és egy öngóllal vezetést szereztek.

Persze a kettő nem egyenlíti ki egymást de a Juventusban játszó Merih Demiral nem sokat tudott volna tenni, hogy elkerülje az öngólt. A megmozdulása azonban döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. A törököket viszont ez nem zökkentette ki a védekező felfogásból azonban önbizalmat adott az olaszoknak.

Nem sokkal később jött az olaszok második gólja amelyet a teljesen hazainak nevezhető Ciro Immobile szerzett aki a római Lazio csapatát erősíti. A végeredményt Lorenzo Insigne állította be aki Immobile passzát értékesítette és zárta le végérvényesen a mérkőzést.

A nyitómérkőzéseket tekintve viszonylag gól gazdag találkozót láthattunk. A törököknek igazából csak egyetlen céljuk volt, elkerülni a kapott gólt de erre nagyon ráfizettek. Erre szokták mondni, hogyha reggelig játszanak akkor sem lőnek gólt a törökök. Egyetlen kapura tartó lövéssel zártak és akkor sem lett ideges az olasz kapus.

Az olaszok viszont hozták a kötelezőt és magabiztos győzelemmel kezdtek. A mérkőzést megelőző 9 mérkőzésen nem kaptak gólt. Így a fő céljukat teljesítették, győzelemmel kezdtek és mindig fontos, hogy három ponttal kezdjél egy viadalt.

Fotó: twitter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sportvilaghu.blog.hu/api/trackback/id/tr6216589670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása