Ölelkezésért kaphatnának sárga lapot a futballisták
2021. január 14. írta: sportvilaghu

Ölelkezésért kaphatnának sárga lapot a futballisták

A brit parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottságának elnöke, Julian Knight egy olyan javaslattal állt elő, hogy a koronavírus járvány alatt sárga lapot kellene adni az ünneplő futballistáknak. A figyelmeztetés akkor járna ha egy gól után ölelkeznének vagy kezet fognának.

Knight véleménye szerint a túlzásba vitt gólörömökkel rossz üzenetet küldenek a játékosok a járvány idején. A szabályok viszont jelenleg azt mondják ki, hogy a játékosoknak kerülni kell a felesleges érintkezést az ellenfél játékosaival. Egy csapat játékosaira egyelőre nem térnek ki.

Az eset azért kapott most nagy visszhangot mert a tegnapi Manchester City - Brighton mérkőzésen a hazaiak 8 játékosa is együtt ünnepelte Phil Foden gólját.

A játékosokat folyamatosan, pár naponta tesztelik így akinek pozitív lesz a tesztje azt azonnal elkülönítik. Egy csapat játékosai együtt edzenek és utaznak így a gólöröm ünneplése nem jelenthet extra kockázatot. Tényleg csak az üzenet értékébe lehet belekötni.

Fotó: 7news.com.au

A bejegyzés trackback címe:

https://sportvilaghu.blog.hu/api/trackback/id/tr2516388686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása