Lewis Hamilton-t lovaggá üti a királynő
2020. december 31. írta: sportvilaghu

Lewis Hamilton-t lovaggá üti a királynő

A BBC tegnap késő este nyilvánosságra hozta, hogy Lewis Hamilton is szerepel azon a listán amely II. Erzsébet új évi kitüntetettjeinek nevét tartalmazza. A Forma 1 hétszeres világbajnoka lovagi címet fog kapni a sportteljesítménye illetve a pályán kívül mutatott tevékenysége miatt.

A beszámoló szerint Hamilton a Knight Bachelor kitüntetést kapja meg ami azt jelenti, hogy nem lesz tagja egyetlen lovagrendnek de jogosulttá válik a Sir előtag használatára.

A Forma 1 szereplői közül eddig öten részesültek ebben a kitüntetésben. Három pilóta Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss és Sir Jack Brabham továbbá a Williams istálló két alapítója, Sir Frank Williams és Sir Patrick Head. Hamiton az első pilóta akit aktív pilótaként ütnek lovaggá.

Csatlakozz a facebook oldalhoz:

Fotó: lewishamilton.com, deccanherald.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sportvilaghu.blog.hu/api/trackback/id/tr2216366274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása